top of page

Port Best Breakfast di Cameron Highland yang Wajib Anda Cuba 🌄!!!

Updated: May 30, 20221) BOH Sungai Palas Tea Centre


Jika anda berkunjung ke Cameron Highlands, memang wajib cuba teh di BOH Sungai Palas Tea Centre. Di sinilah bermulanya proses pembuatan serbuk teh yang kita beli di pasaraya. Restoran ini amat sesuai untuk anda bersarapan kerana aneka menu dan hidangannya yang ringan dan sesuai di waktu pagi. Antara menu sarapan yang anda boleh dapati di sini adalah sandwich, pie, pelbagai jenis roti dan juga beberapa jenis kek. Bayangkan sedang menikmati sarapan teh panas dalam cuaca yang sejuk bersama pemandangan yang hijau memukau, boleh feeling seperti di overseas! Restoran ini menyediakan dua ruangan untuk anda iaitu indoor dan outdoor. Jadi anda boleh pilih yang mana anda suka.


Alamat: Brinchang, 39000 Brinchang, Pahang

Credit: BOH Tea Centre | Facebook


2) Cameron Bharat Tea Valley


Sekali sekala bila tengok drama English sedang sarapan atau hi-tea, seronok juga kan jika dapat merasa? Di Cameron Bharat Tea Valley, anda boleh menikmati hidangan ala ‘English breakfast’ bertemankan pemandangan yang sangat indah dengan cuaca yang nyaman dan dingin. Antara menu yang sering menjadi pilihan ialah scone yang disaluti mentega dan jem strawberi. Sarapan pagi di Cameron Highlands mestilah kena ada scone, bukan senang nak dapat di kawasan lain. Jika anda tidak menggemarinya, jangan risau. Di sini juga ada pilihan hidangan kek dan sandwich yang memang sedap dibuat segar menggunakan bahan ladangnya. Harganya juga berpatutan dengan set yang ditawarkan.


Alamat: 34.5 Mile Cameron Highlands, 39000 Tanah Rata, Pahang

Credit: Cameron Valley | Facebook


3) Medan Selera Tanah Rata, Cameron Highlands


Jika anda ingin mencari sarapan pagi di Cameron Highlands yang beraneka, anda boleh berkunjung ke Medan Selera Tanah Rata ini. Di sini terdapat pelbagai jenis masakan yang boleh dicuba. Anda boleh pilih restoran yang berkenan di hati anda dan cuba sendiri keenakan hidangan di tanah tinggi ini. Medan selera ini dibuka seawal 4 pagi, jadi anda tidak perlu risau sekiranya anda lapar di awal pagi. Turun sahaja ke medan selera ini dan nikmati hidangan dalam cuaca yang sejuk!


Alamat: 59, Tanah Rata, 39000 Tanah Rata, Pahang

Credit: Medan Selera Tanah Rata | Foursquare


4) Nolina Food Restaurant


Bercuti di Cameron Highlands tetapi teringin makan roti canai untuk sarapan? Jangan risau. Anda boleh menikmati roti canai yang enak di Nolina Food Restaurant. Restoran yang ditubuhkan pada 2014 ini sangat selesa dan menawarkan pelbagai menu tempatan untuk anda. Selain roti canai, restoran ini turut menyediakan menu lain seperti nasi lemak, nasi kerabu, nasi dagang dan bermacam lagi. Restoran ini juga terkenal dengan ayam goreng berempahnya yang enak. Selain itu, restoran ini juga menghidangkan pelbagai jenis kuih tempatan seperti nona manis dan burger Malaysia. Sedap juga makan kuih sambil jalan-jalan mengirup udara sejuk.


Alamat: : LOT 89 RESTAURANT NOLINA FOOD, 39100 Brinchang, Pahang

Credit: Restaurant Nolina Food | Facebook


5) YZ Strawberry Farm & Cafe


Selain teh, strawberry juga merupakan salah satu tarikan yang terdapat di Cameron Highlands. Di sini terdapat banyak ladang strawberry yang anda boleh lawati. Untu sarapan, anda boleh ke YZ Strawberry Farm & Cafe. Di sini terdapat ladang strawberry dan juga kafe untuk menjamu selera. Antara menu popular di sini ialah Nasi Lemak Strawberry dan Teh Tarik Strawberry. Rasanya yang unik dan sedap memang kebiasaannya memikat hati dan selera pengunjung. Harganya juga berpatutan! Rugi jika anda tidak singgah ke sini untuk sarapan.

Alamat: No. 22, Kampung Taman Sedia, Tanah Rata, 39000, Pahang

Credit: YZ Strawberry Farm and Cafe, Kampung Taman Sedia | Facebook6 views0 comments

Related Posts

Comentários


bottom of page