top of page

Dessert yang Anda Harus Cuba di KL 🍨!!!Warung ini terkenal dengan Cendol durian mereka yang lazat dengan menggunakan durian gred A dalam menghasilkan cendol duria tersebut. Pelanggan tidak jemu untuk datang dan makan cendol durian di sini. Selain itu, gerai ini turut menjual dessert yang lain; ABC Ais Kacang dan Thai @ Green Tea.


Address: Kasturi Walk Central Market, 50050 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Setiap Hari

Credit: @DessertQueenViral

Restoran ini menjual pelbagai dessert dan snake Jepun kepada penduduk Malaysia. Dessert mereka yang popular ialah shave ice cream yang boleh dinikmati dengan pelbagai perisa dan topping buah buahan. Dessert ini amat sesuai apabila dimakan dalam keadaan cuaca Malaysia yang beriklim panas dan lembap ini. Harga yang dikenakan keatas dessert dan snake yang dijual mereka juga turut berpatutan.


Address: Lot G-026, Level Ground Floor, MyTown Shopping Centre, No 6, Jalan Cochrane, Maluri, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10.00 am - 8.00 pm)

Credit: @MykoriMytownKL

Café ini menjual makanan dessert dan aneka minuman. Menu yang popular di café merupakan Honey Toast dan shave ice cream yang mempunyai pelbagai perisa. Menu Honey Toast mereka merupakan menu makanan yang lain dari yang lain. Ini kerana, roti yang digunakan berbentuak square dan roti itu juga tinggi dengan permukaan atas roti yang disimbah madu. Pelanggan yang menikmati honey toast ini turut juga akan berpuas hati dengan saiz hidangan yang besar dan puas untuk dimakan.


Address: Lot 6.35 Pavilion Kuala Lumpur, 168 Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi:

· Ahad – Khamis (12.00 pm – 11.00 pm)

· Jumaat & Sabtu (12.00 pm – 12.00 am)

Credit: @mirudessertcafe


Café ini menjual makanan dessert korea dimana mereka menggunakan recepi dessert mereka dari negara Korea. Antara dessert yang popular disini ialah shave ice mereka. Shave ice mereka ini boleh didapati dengan pelbagai rasa malahan setiap daripada itu, mempunyai topping yang berbeza.


Address: LG-21, NU Sentral Mall, Lot 201, Jalan Tun Sambanthan, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10.00 am – 10.00 pm)

Credit: Hanbing Korean Dessert Café | Facebook

Kedai ini menyediakan frozen yogurt bertoppingkan potongan buah, cereals, dan sauces yang memberikan rasa yang unik dan sedap apabila makan frozen yogurt ini. Frozen yogurt ini merupakan makanan Spaninsh daripada natural yogurt untuk dijadikan dessert. Yogurt ini amat penting dalam diet harian kita.


Address: Concourse Level, Suria KLCC, Kuala Lumpur City Center, Kuala Lumpur 50088

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10.00 am – 10.00 pm)

Credit:

  • Zomato.com

  • @llaollaoMalaysia | Facebook

1 view0 comments

Comments


bottom of page