top of page

Makanan Luar Negara yang Wajib Anda Cuba di KL 🏙️.


1) Sushi Mastro Nikkei

Restoran Sushi Mastro Nikkei yang terletak di Fortune Centra ini menyediakan makanan Jepun kepada rakyat Malaysia. Bagi memastikan makanan dari Sushi Mastro ini mempunyai flavour yang seakan sama dengan makanan dari Jepun, mereka import bahan mentah dan bahan masakan daripada Jepun. Rasa dan qualiti yang ada pada makanan tersebut akan sama dengan makanan yang disediakan di Jepun. Makanan yang disediakan di restoran ini adalah dari makanan tengahari hingga ke makan malam sahaja.


Address: Unit 1-1, Fortune Centra, No. 2, Jalan Metro Perdana 6, Taman Usahawan Kepong, 52100 Kepong, Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Selasa – Ahad

  • 12.00 pm – 3.00 pm

  • 6.00 pm – 10.00 pm

Credit: @sushimastro

2) Bray Bakery

Restoran ini menyediakan makanan western, bakery dan pastry yang semestinya halal dan menyelerakan. Sambil menikmati makanan western bersama bakery, pelanggan juga boleh menikmati bakery mereka dengan coffee yang kaya dengan aroma brew coffee.


Address: G-1, 374, Menara See Hoy Chan, 50400 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Selasa – Ahad (8.30 am – 5.30 pm)

Credit: @BrayBakeryMY

3) Suki-Ya Japanese buffet

Suki-Ya merupakan restoran Japanese yang menawarkan makanan buffet Japanese kapada penduduk Malaysia. Restoran ini memberi pelanggan untuk menikmati makanan sihat dengan menggunakan teknologi terkini dengan menggambungkan makanan hot-pot, shabu-shabu dan sukiyaki.


Address: L2.042, Second Floor, MyTOWN Shopping Centre, No. 6, Jalan Cochrane, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10.00 am – 10.00 pm)

Credit: Suki-Ya Restaurant My Town | Facebook


4) Positano Risto

Restoran ini menyediakan makanan Italy di Kuala Lumpur, antaranya: pasta, grill, pizza, bruschetta dan lain-lain lagi. Pelangan dapat menikmati resipi makanan dari pure resipi Italian. Sekali-sekala betukar citarasa daripada menikmati masakan Malaysia kepada makanan Italy memberi peluang kepada pelanggan untuk meneroka makanan dari pelbagai bangsa.


Address: Block C1, Lot 2, Level G3, Publika Shopping Gallery, 50480 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (11.00 am – 10.00 pm)

Credit: @positanoristopublika | Facebook


5) Da On Fine Korean Cuisine

Restoran Korean ini menyediakan pelbagai makanan Korean yang boleh dinikmati oleh semua penduduk di Malaysia. Mereka mengguanakan bahan mentah dan sumber barang masakan yang diimpot khas dari Korea itu sendiri untuk mengekalkan rasa dan qualiti makanan korea itu. Antara menu makanan yang kerap diminta pelanggan adalah Ala Carte Barbeque mereka yang mempunyai beberapa jenis barbeque antaranya: Modum Gui, So Galbi, Ju Mul Leok, Saeng Deung Sim Gui dan banyak lagi. Pelanggan juga boleh mencuba makanan lain selain barbeque antaranya: Galbi & Deonjang Jjigae, Dak Galbi & Kimchi Jjigae atau Yeoneo Hui Set. Dimana makanan ini berunsurkan sup dan enak dimakan ketika panas.


Address: Lot 6.40.00, Level 6, Pavilion KL, No. 168, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi: Isnin – Ahad (11.00 am – 9.00 pm)

Credit: @daonrestaurant


2 views0 comments

Komentarze


bottom of page