top of page

Top 5 Tempat Makan Tengahari Di Batu Pahat 😋.

Updated: Apr 19, 2022



Untuk restoran pertama niii…macam biasalahhh…dah namanya Restoran BP Bariani Power… Conform makanan yang dihidangkan adalah Bariani tak boleh lah lari dari nama kedai diaa… Restoran nii sediakan beraneka bariani dari ayam hingga ke kambing… tapi untuk kami lahhh kan, kami paling suka bariani kambing diaaa…sebab kami suka makan kambing….

Kalau teringin nak makan nasi bariani maiii lah singgah!!!!


No 18, Jalan Tukas 2, Taman Soga, 83000 Batu Pahat, Johor.

07-4388987/ 012-7120987

Hari Buka: Selasa – Ahad






2) Sup Kambing 🍲

Kuah sup yang pekat dan penuh rasa mana lagi nak jumpa kalau bukan di kedai Sup Kambing. Rasanya yang sedap dan boleh digandingkan dengan nasi putih atau pun roti…. Memang sungguh menyelerakan….

Datanglah makan sini, makan sup petang-petang cecah dengan roti, memang nikmat.


No 35,10, Jalan Pengkai, Taman Puteri Indah, 83000 Batu Pahat,Johor.

012-7056046

Waktu Operasi: Sabtu – Khamis: 1.30pm – 8pm

Jumaat: 2.00pm – 8pm

Credits: FB: Sup Kambing Batu Pahat







K Fry Urban Korean restoran menyajikan beraneka makanan Korea, dari Kimci Bokkeumbap, Ham & Cheese Rice Ball, Budae Jigae, Bulgogi Jeon Gol, Original Cheese Fried Chicken Bumbuk dan banyak lagi. Datang ke K Fry Urban bagi menikmati makanan Korea.


No 7, Jalan Rotan Kong, Taman Sri Jaya, 83000 Batu Pahat, Johor.

07-4300301

Waktu Operasi: Ahad – Sabtu: 12pm – 10pm







Restoran Timah Sari menyediakan makanan kampung dimana pelanggan dapat memilih lauk pauk yang mereka gemari, antara masakan yang dihidang adalah asam pedas, gulai ikan, ikan goreng dan lain-lain lagi. Harga makanan yang dikenekan juga sangat murah.


No 24, Jalan Timah Sari, Kampung Kenangan Dato Onn, 83000 Batu Pahat, Johor.

07 – 4337549

Waktu Operasi: Ahad – Jumaat: 8am – 4pm

Credits: FB: Restoran Timah sari







Restoran asam pedas Mak Limah terkenal dengan ikan jenahak asam pedas mereka dalam kalangan pelanggan. Mereka menggunakan ikan yang segar dengan harga yang berpatutan disamping asam pedas mereka yang lazat.


Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor.

016-7220409

Waktu Operasi: Ahad – Khamis: 8am – 5pm

Credits: FB: Asam Pedas Mak Limah, Batu Pahat.

688 views0 comments

Related Posts

Comments


bottom of page