top of page

TOP 5 TEMPAT MAKAN MALAM DI BATU PAHAT

Updated: Apr 18, 2022

Setiap negeri mahupun daerah semestinya ada tempat makan malam yang famous dikalangan penduduk. Apabila nak datang makan, tengok restaurant tu dah penuh, ramai pelanggan. Sedihhhh…… Lagi-lagi bila dah teringin sangat nak makan kat situ, sanggup tunggu nak dapat meja kosong. Tapi tulah orang kata susuh-susah dahulu, senang-senang kemudian. Bila dah dapat meja kosong dan order makanan favourite kita, dapat makan tu terus feeling-feeling Syurga kau… Nikmatnya tu tak boleh bawak bincang. So… sekarang kami nak share dengan korang tempat makan malam yang SUPERBBB kat Batu Pahat niii… Orang yang tak pernah datang Batu Pahat niii…. bolehlah terjah dengan anak bini sekali bawak makan sini…. OKAY


Liza’s Kitchen Steambot & Grill

Untuk restaurant kedua nii, dia ada jual seafood steamboat dan daging grill...dengar jerr dah boleh bayangkan bentuk makanannya tu macam mana. Makanan buffet dia yang lain pun sedap-sedap belaka. Tapi yang best kat kedai niii…dia ada menu special untuk hari weekend dan pencuci mulunya berbeza tiap-tiap hari. So maii lah datang cuba, baru tau lazatnya macam mana…

Alamat: 49, Jalan Zabedah, Kampung Pegawai, 83000, Batu Pahat, Johor.

Telefon Nombor: 011-10971407

Waktu Operasi: Rabus-Isnin : 5.30pm – 12.00am

Nak makan sini digalakkan untuk book dulu tauuuu😉

https://api.whatsapp.com/send?phone=601110971407&text=LIZA%5C%27SKITCHEN

Phoro credit from FB: Liza’s Kitchen Steamboat & Grill


Nikmat Tandoori Batu Pahat

Tandoori ada kat Batu Pahat lahhh…takyah dah nak pegi jauhhhh kat Pulau Pinang…boleh jer makan Tandoori kat sini…Yeayyyyy…emmm sedapnya lahhh hai tengakk naan cheese & tandoori chicken dia ada banyak jenis roti naan dia plak tu…tengiang-ngiang rasa makanan tu masa pegi Pulau Pinang. Mai lahh semua kita pakat pi kedai nii pekena tandoori chicken dia…ada bnyak lagi menu makanan dia yang lain…. Conform menjilat jari…

Alamat: Perkumpulan Perempuan (W.I) Daerah Batu Pahat 42-1C, Jalan Sultanah, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor.

Telefon Nombor: 012-7070224/ 016-7476000

Waktu Operasi: Ahad – Sabtu: 5.00pm – 1.30am

Photo credit from FB: Restoran Nikmat Tandoori

Photo credit from website: Nikmat Tandoori Batu Pahat - Restaurant in Kampung Pegawai (business.site)


Mee Racun Jalan Sultanah

Penah dengar tak mee racun, bukan racun yang bahan kimia tu tauu..nii nama jerr mee racun tapi tak membawah bunuh punnnn…..Okayyyy. Rasa mee racun nii agak unik tapi ianya tetap sedap menjilat lagi-lagiii bila pedas dan manis rasanya.

Alamat: Jalan Sultanah, Kampung Pegawai,83000 Batu Pahat, Johor.

Telefon Nombor: 017-7540012

Waktu Operasi: Rabu – Ahad: 4.30pm - 8pm

Photo credit from website: Mee Racun Batu Pahat Memang Berbisa! (thevocket.com)


Leezo Restaurant

Leezo Restaurant yang berkonsepkan 4 makanan yang gemar dimakan oleh rakyat Malaysia, antaranya: Burger, Pasta, Western dan Malaysian. Restaurant ini menyediakan 4 konsep makanan ini dengan pelbagai easa dan citarasa penduduk Malaysia.

Alamat: 6-A, Jalan Flora Utama 4, Taman Flora Utama, 83000 Batu Pahat, Johor.

Telefon Nombor: 011-36705841

Waktu Operasi: Selasa – Ahad: 12am – 11pm

Photo credit from website: Leezo Restaurant and Container


Ayam Penyet BP

Makanan selera kampung yang menghidangkan nasi putih bersama ayam penyet, sambal, tempe goreng dan sup panas…mana tidaknya pelanggan berselera makan….datang beramai-ramai di Ayam Penyet BP untuk menjamu makanan mereka yang sedap ni!!!!

Alamat: 1, Jalan Persiaran Flora Utama, Taman Flora Utama, 83000 Batu Pahat, Johor.

Telefon Nombor: 012-7450007

Waktu Operasi: Ahad – Sabtu: 10am – 10 pm

Photo credit from FB: Ayam Penyet BP

345 views0 comments

Related Posts

bottom of page